Camper Van Beethovens bassist bryter ned bandets diskografi

Hvis du noen gang har fått en tur inne i en ’78 VW Scirocco som det kryper opp og ned California 101 med kassett kopier av S.F. Sorg og Hairway til Steven i hanskeboksen, så har du allerede en følelse av hvordan Camper Van Beethoven føles. Men inne i bandets multivers er det også seriøse indie-leanings, ska vibes og Tejano og klezmer tilnærminger. Som en fungerende enhet har de eksistert nesten like lenge som den Jerry-ledede versjonen av De døde, og som et resultat er de en ærverdig amerikansk psykiatrisk institusjon i den første ordren.

Den årlige Cracker/Camper Van Beethoven Camp-In på 40 Watt Club er et skudd for å se CVBs rekorder – ni full lengder, en gruppe EPer og noen få viktige sjeldenhetssamlinger – ta et bredere perspektiv. Live, bandet er på visse måter mer subtilt, surrealistisk og rousing. Som forrett ba vi bassist Victor Krummenacher om å veie inn på gruppens diskografi fra forsiden til baksiden.

1985: Telefonfri skredseier (Utskytingsblokken)

Victor Krummenacher: Jeg husker bare at det var veldig raskt og veldig billig. Jonathan [Segel] tok beslutningen om å spille inn i Davis, [California]. Vi spilte inn i en garasje, og jeg tror vi bodde hos Jonathans mor. Jeg tror vi brukte 1000 dollar over to helger – en helg med opptak og en helg med miksing. Og det var i utgangspunktet akkurat det vi spilte på den tiden. Jeg sa: «Det høres ikke ut som en stor rockeplate!» Men det var fordi jeg ikke visste hva jeg gjorde i det hele tatt. Jeg var 19.

Jeg så R.E.M. på Santa Cruz Civic Center, og jeg ga en hver til Peter [Buck] og Michael [Stipe]. Og de ringte en stund senere og sa: «Hei mann, vi liker denne musikken, og vi vil at du skal åpne for oss.» Vi trodde selvfølgelig at det var en spøk, fordi Camper bare var et vitseband. Vi hadde alle seriøse andre band. Det var Jonathans viktigste ting, men ikke min. Men kjemi er bare en rar ting. Hvem visste det?

1986: II & III (Blåkopien)

VK: David [Lowery] er en hardtarbeidende fyr, og vi øvde mye. Så det var mye skriving på gang, og vi gikk veldig raskt inn i II &III. Rough Trade var litt skeptisk. Så vi lånte penger av Pete Carney, som var den opprinnelige cowboyen på syre referert i «Eye of Fatima.» Vi kjøpte vår første turbil, og jeg tror budsjettet på det var $ 2,000 – $ 3,000.

1986: Camper Van Beethoven (Hovedturen)

VK: Det er faktisk en av favorittene mine. Jeg føler at det var da vi var på vårt mest psykedeliske. Det var mye kult studioarbeid. Det var mye båndmanipulering, noe som la til en uventet følelse av det. Det hadde snark, men det var der låtskrivingen, for meg, begynte å ta form. Ting som «Good Guys and Bad Guys» har bare en klassisk sangstruktur. Det kunne ha vært en Ray Davies-sang. Det er en viss periode når du er ung og bare sitter i et rom, slår ting ut og griper på ideer, og det var da ting virkelig begynte å samle seg for oss.

1988: Vår elskede revolusjonære kjæreste (Hit)

VK: Vi hadde faktisk penger. Ingen visste hva det betydde, men vi hadde det. Vi måtte også begynne å jobbe med en produsent, [Dennis Herring], som var veldig, veldig annerledes. Det var en mye mer kontrollert situasjon. Det var også der David begynte å hevde seg som bandleder og låtskriver, noe jeg tror vi trengte. Vi var som en gjeng sigøyner, og vi trengte litt disiplin, og David hadde det. Og det forårsaket litt rancor, men det ga også noen virkelig solid retning, fordi vi hadde noe veldig solid materiale.

1989: Key Lime Pie (Den største hiten)

VK: Det er min favorittplate av oss. Det er noe av Davids vakreste forfatterskap. Jeg synes det er veldig bra spilt, for det er der årene med alt det veiarbeidet endelig lønner seg. «Pictures of Matchstick Men» var en tvungen passform. Vi spilte det live mye før det. Det ble faktisk spilt inn for Beloved, men vi tok det bare ikke på av tidsgrunner. På det tidspunktet vokste vi i popularitet, og dette var i den tiden da folk fortsatt utviklet band, og [etiketten] sa: «Du må ha en singel.» Men uansett tror jeg den rekorden vil stå opp i lang tid.

2002: Tusk (Oppstandelsen)

VK: Vi hadde nettopp avsluttet noen studio ting for Camper Van Beethoven Is Dead. Det var bare en testing av vannet. Jeg er egentlig ikke Lindsey Buckingham-fan, og jeg liker virkelig ikke Tusk som album. Jeg gjorde tilfeldigvis «Sarah» da referansepunktene mine var rare Jah Wobble-album på 80-tallet. Jeg ga den til Jonathan uten Pro Tools-øktfilen, og han sa: «Jeg kan sette den sammen igjen.» Det viste seg at han samlet det feil, og jeg tenkte: «Det var ikke slik jeg gjorde det.» Men det kom bra ut. Det var galskap i fri form.

 

zin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *