Fotogalleri: KISS i Columbia, SC

For en generasjon eller så siden, tilbake i år 2000, dekket jeg en konsert som fotojournalist for første gang. Bandet jeg fotograferte var KISS. De var på avskjedsturné. Jeg skjøt for Flagpole, som nylig hadde tatt sjansen på meg som forfatter. Jeg hadde aldri skrevet. Jeg hadde aldri studert skriving. Jeg elsket imidlertid musikk og hadde en enorm interesse i å dekke det som var der ute. Etter noen show oppfordret Flagpoles musikkredaktør Ballard Lesemann meg til å begynne å ta et kamera og strekke meg etter et fotopass. Det gjorde jeg også. Jeg hadde ikke engang et profesjonelt kamera, og jeg hadde absolutt aldri studert det! Men hei, hvorfor ikke?

Det første skuddet føltes som om jeg hadde sluppet meg selv midt i en krigssone. Ting eksploderte. Folk på begge sider av meg var hinsides toppen. Jeg var blant storligafotografer og hadde ingen anelse om hva jeg gjorde. Men vet du hva? Jeg elsket det. Det var ekstra søtt fordi KISS som barn hadde vært inngangsporten min til rock and roll. Mens min kjærlighetsaffære med bandet absolutt vokste og avtok gjennom årene, forble det de hjalp til med å innlede livet mitt sterkt. Jeg ble musiker. Jeg var konsert-junkie. Plater, deretter bånd, så CD-er var det som holdt meg tilkoblet og sterk og glad.

Etter det første skuddet for Flagpole, var jeg i gang i årevis. Når jeg ser tilbake nå, vet jeg ikke hvordan jeg gjorde alt. Jeg dro fra by til by over hele Sør for nesten ingen lønn. Jeg skjøt tusenvis og tusenvis av kunstnere. Det er faktisk veldig få artister som turnerte mellom 2000-2020 som jeg ikke fanget med kameraet mitt på et tidspunkt. Jeg er heldig. jeg vet at. Noe av det er timing. Men jeg vet også at det er mer enn flaks. Det er også det faktum at jeg hadde oppmuntring fra Flagpole til å sparke meg av. Jeg hadde oppmuntring fra folk i mitt liv.

Ganske snart inn i mine tidlige dager som fotojournalist, kom Rolling Stone og ringte til 40 Watt Club for bilder for en artikkel om collegemusikkscener de gjorde. Velena Vego anbefalte meg, og for første gang (av mange) var jeg i Rolling Stone. To ganger. Jeg kunne ikke ha forutsett noe slikt. Jeg kunne ikke ha bedt om det. Jeg var bare i stand til å gjøre det fordi andre trodde på meg, uten tvil, mer enn jeg noen gang gjorde eller kunne. Det glemmer jeg aldri. Over tid fant jeg ut hva jeg gjorde og ble semi-etablert, selv om jeg aldri ble sett til noen andre enn meg selv.

Gå videre et år eller så, og mer etablerte fotografer trappet opp og anbefalte meg for jobber som de ikke kunne gjøre på egen hånd. Gjennom det endte jeg opp som en internasjonalt syndikert fotograf med Getty Images (og et par andre utsalgssteder). Derfra ble arbeidet mitt sett over hele verden, og i nesten alle magasiner, TV-serier eller andre publikasjoner man kan forestille seg. Jeg var så opptatt at jeg ikke engang skjønte hva jeg hadde gjort før nylig. Disse årene med arbeid publiseres fortsatt hele tiden, og selv nå graver jeg gjennom arkivet mitt og slipper en jevn strøm av tidligere ikke utgitte bilder.

Det har nå gått 20 år, og jeg vet ikke engang hvordan jeg skal forstå den milepælen.

Dette er ytterligere komplisert av det faktum at jeg i slutten av 2017 led en vertebrale arterie disseksjon og traumatisk hjerneskade i en bilulykke. Vi ble hardt rammet av en distrahert sjåfør da vi satt ved et rødt lys på Milledge Avenue, og min evne til å gjøre de tingene jeg elsket å gjøre mest var over som det hadde vært på et øyeblikk. Jada, jeg var i stand til å gjøre noen skudd etter det, men jeg klarte rett og slett ikke å gjøre det på det nivået jeg trengte det gjort. Det var for smertefullt fysisk, og det var for smertefullt følelsesmessig. Jeg tilbrakte litt tid på sykehus, blant annet på intensivavdelingen med disseksjonen. Det var ikke slik jeg noen gang forestilte meg de siste par årene før 20-årsjubileet for fotojournalistikkkarrieren min ville bli brukt mer enn jeg kunne ha forestilt meg alle de årene da jeg var ute og gjorde det.

Jeg har prøvd å overleve i årevis nå. Noen ganger er det å holde fast ved håpet til og med utenfor mitt grep. Jeg har bare kunnet fremføre musikk en håndfull ganger, og jeg har fotografert enda færre arrangementer enn jeg har spilt. Men vet du hva? Så ille som det blir til tider, selv om jeg ikke kan holde fast på håpet, holder jeg fast på hva et fantastisk samfunn har adoptert meg. Uten Athen vet jeg ikke hvordan eller hva jeg ville vært på dette punktet. Det betyr noe.

Så det er 20 år senere, og jeg hører at KISS kommer til området. Hvordan kunne jeg la være? Jeg tok kontakt med den nåværende musikkredaktøren til Flagpole, Gabe Vodicka, og spurte om jeg kunne gå ut og gjøre det igjen. Som tilfellet er med Athen så ofte, selv om jeg ikke hadde skrevet eller fotografert for Flagpole på mange år, fikk jeg et umiddelbart «ja».

 

zin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *