Hvordan det er å ha COVID-19

Redaktørens notat: Justin Silver vokste opp i Atlanta og er sønn av tidligere athenere Herb og Sally Silver. Han og hans kone, Amanda Denz, bor i Truckee, CA. Denne kontoen ble lagt ut på Facebook april 8 og også på Medium og er gjengitt her med tillatelse.

Bakgrunn

Justin er den første personen jeg kjenner som har COVID-19, og jeg tenkte det ville være nyttig å dele historien hans og hvordan vi håndterte den fordi jeg dessverre tror dette vil være relevant for noen av dere i de kommende ukene.

Justin er super frisk, blir sjelden syk, og var ekstremt forsiktig da han fikk COVID. Den eneste måten du kan unngå dette på, er å bli hjemme. Den beste måten å forberede seg på er å ha et termometer og et pulsoksymeter. Og bare bli hjemme. Hvis du tror du eller noen du kjenner har noen symptomer, karantene tidlig; Ikke nøl. Vet også at mange mennesker vil ha saker som Justin’s som ikke krever sykehusinnleggelse. Hvis du blir syk, kan det være en trukket ut, ubehagelig tur, men sannsynligheten for at du vil være OK er veldig høy.

Først sier jeg at Justin har det bra. Jeg har det også bra. De siste ukene har ikke vært fantastiske, men vi klarer oss. Han er fortsatt på bedringens vei, men er på en oppadgående trend, og jeg har vært fysisk adskilt fra ham lenge nok til å være klar. [Amanda]

Smitte

Justin jobber hjemmefra, og de fleste av hans andre aktiviteter er utendørs. Han var også bekymret og forsiktig med denne måten før de fleste andre mennesker. Dette viruset er super smittsomt, og hvis han kan få det, så kan du også. Den eneste måten å beskytte deg selv på er å holde deg hjemme.

I løpet av tidsrammen der han fikk den (før tilfluktsrommet ble annonsert), gikk han på ski på Squaw. Han gikk ikke engang inn i hytta, men han kjørte funitelen – en lukket 15-minutters gondoltur. Han besøkte Whole Foods, hvor han var veldig forsiktig med å vaske hendene og ikke røre ansiktet, og ett besøk i vår lokale matbutikk – samme forholdsregler. Bortsett fra meg, kom han i kontakt med tre venner som ikke er syke, men som kunne ha vært asymptomatiske bærere. Han så ingen andre eller dro noe annet sted. Han har et veldig godt immunsystem, blir sjelden syk, er sunn og har ingen underliggende forhold.

Mine mål med å dele alt dette er å formidle disse punktene:

1) Alle som ikke er absolutt nødvendige i verden, bør holde seg hjemme, som for reals. Selv om du tror du er forsiktig på turer ut, beskytter det deg faktisk ikke.

2) Hvis du eller noen du elsker blir syke, vet at det kan suge, og det kan suge en stund – som langt lengre enn en vanlig forkjølelse eller influensa – men flertallet av mennesker vil være OK til slutt.

3) Hvis du eller noen du kjenner har noen symptomer, karantene tidlig, selv om det føles altfor forsiktig. Ikke spre det. Det tok oss 13 dager å få testresultatene hans (ja, 13 dager!), og hele tiden handlet vi under forutsetning av at han var positiv. Jeg er glad vi gjorde det.

4) Det ville være bra for deg eller noen i nabolaget eller samfunnet å ha et pulsoksymeter. Og også et termometer. Hvis du blir syk, vil disse to verktøyene hjelpe deg med å holde deg hjemme. [Amanda]

Begynnelsen

Det startet med en tørr følelse hals og noen tilfeldige nyser. Neste dag litt mild diaré, men jeg trodde kanskje det bare drakk for mye kaffe – ingen kvalme. CDC sier nå at dette er vanlig ved utbruddet av COVID-19. Halsen min føltes litt sår, men varmen var på, og jeg tilskrev tørrheten til den. Det var da trettheten startet.

Dagen etter var det en stram følelse foran halsen min, som om jeg var veldig engstelig. Med alle de stressende nyhetene og hvor sliten jeg følte meg, tenkte legen at jeg kanskje bare trengte å få litt hvile. Jeg sov på gjesterommet som en forholdsregel, siden halsen min også ble stadig mer sår den kvelden.

Om morgenen følte jeg meg ikke uthvilt, men jeg følte meg fortsatt ikke veldig syk, selv om det var en morsom følelse i overkroppen nå – litt tetthet – og litt hvesing. Jeg fortsatte å sove på gjesterommet, og selv om jeg ikke følte meg mye sykere, sov jeg mer og mer. Noen mer diaré, men ikke alvorlig.

 

zin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *