Quarantine Tales: Sanne historier, fiksjon og poesi fra våre lesere

Jeg er heldig, noe som skaper skyldfølelse. Jeg har ikke alltid vært så heldig, men nå er jeg det. Jeg har ikke «det». Jeg er i en kategori som de sier er hva den leter etter, men akkurat nå er jeg sunn, aktiv og har fortsatt arbeid.

Jeg jobber som dagligvaremedarbeider over natten. For tiden, mens jeg jobber, er butikken min stengt for kunder, men … man må se på kollegaen sin og tenke: «Har han det?»

«Hørte jeg noen hoste?»

«Hvor nær den personen har jeg vært i kveld?»

Jeg får også betalt ekstra for å håndtere disse tingene. Så jeg burde være takknemlig, ikke sant? Jeg er fortsatt redd. Jeg er redd for å bli stoppet av politiet for å være ute når jeg går på jobb. Jeg er redd de vil fortelle meg at jeg er for gammel til å jobbe nå. At de skal stenge butikken ytterligere.

Jeg er forvirret over hvordan jeg skal føle meg og hvor mye jeg skal gjøre. Skal jeg risikere helsen min for å hjelpe andre? Hvor mye risiko er akseptabelt? Å jobbe i en matbutikk gir meg første tilgang til noen ting andre synes er vanskelig å få tak i. Mitt barns nesten 80 år gamle bestemor, så uavhengig som hun er, burde ikke shoppe, så jeg tok med noen papirvarer til henne. Er det rettferdig for de som ikke kjenner meg? Jeg hamstrer ikke toalettpapir, men jeg er ikke bekymret for å ikke kunne finne noen. Jeg har litt ekstra penger og kjøper noen få ting på nettet fra lokale butikker som har måttet lukke dørene uten egen skyld. Hvor mye skal jeg «støtte» dem? Jeg vil spare de ekstra pengene jeg tjener på overtid og andre bonuser fra selskapet bare i tilfelle ‘det’ finner meg. Er det egoistisk?

Det jeg prøver å gjøre, hvordan jeg takler denne rikdommen av følelser, antar jeg, er ved å huske på at ‘det’ ønsker å slå oss ned. Jeg kan ikke la det være. Vi kan ikke la det være. Vi må gjøre alt vi kan for å holde oss sterke, og hjelpe andre til å være sterke. Vi må være smarte, fryktløse og sterke. [Catherine]

Hva, Me Shelter?

Så… Vi er måneder inn i den alvorlige fasen av dette, uten noen ende i sikte. Vi er fortsatt under retningslinjer for å isolere, karantene, etc. Våren har kommet, til tross for vår kollektive dysterhet, med fugler som kommer tilbake og planter en’poppin’ over alt.

Litt om meg: Jeg er en townie. Jeg kom for å delta på UGA, bestemte meg for at jeg likte området, og dro aldri. Det er nesten 20 år siden. De fleste av den nåværende klassen av studenter ble ikke engang født da jeg var en know-it-all freshman, tilbake i 2000. Siden da har jeg sett Athen vokse opp (bokstavelig talt). Jeg er vitne til shenanigans av nåværende studenter, jeg husker gjerne mine egne sprø dager. I fjor adopterte jeg to ferale kattunger, som nå er bortskjemte råtne innendørs kattunger. Leilighetskomplekset mitt skiftet nylig managere, og leien min gikk opp. Livet er en syklus av regninger, måltider, søvnmangel og, når jeg får sjansen, kunst og fritid. La oss kaste inn en global pandemi bare for å riste ting litt opp.

Jeg ser alle ropene om «Bor hjemme suger!» med en viss chagrin. Jobben min anses som viktig, og jeg kan ikke utføre oppgavene mine på nettet. Jeg er en av dem på veien, går på jobb, leverer ordrene dine, tar ting til bilen din. Jeg har ikke et Sam’s Club- eller Costco-medlemskap, og selv om jeg har nok hermetikk og toalettpapir til å vare en stund, plager det meg at jeg ikke kan gå til en butikk og hente nødvendigheter som jeg normalt ville gjort. Første verdensproblemer, jepp. Folk, slutt å kjøpe panikk. Forsyningslinjene våre er for tiden tynne, men lastebiler kjører fortsatt, og forhandlere selger deg gjerne ting, hvis de har lov. Ting er ikke til et «Walking Dead» nivå av fortvilelse … Ennå.

På mine runder respekterer jeg kundenes ønsker om å holde seg fjern eller isolere helt. Trafikken er absolutt mye bedre. Denne situasjonen er ikke en avslutning. Det er en tregere. Pizzaer blir fortsatt laget, noe som er av vital nasjonal og personlig interesse. Det eneste som plager meg er folk som ikke respekterer 6-fots regelen. Vi rengjør ofte berørte overflater hele tiden. Ærer den avdøde, store Dr. Thompson, vi får Frykten når vi hører noen hoste. Disse forholdene suger, det er den eneste måten å si det på, men vil du helst være syk?

Jeg ser folk med temperament på kanten. Jeg har blitt tygget ut over telefonen flere ganger i det siste enn jeg vil huske. Men jeg ser også tålmodighet og vennlighet. Jeg ser folk gå tilbake fra sitt eget travle liv, med tanke på andres liv. Det er som om vi endelig har innsett at vi er ett folk, sammen på denne store blå marmoren som flyter gjennom et endeløst tomrom, og til slutt stopper for å ta vare på oss selv. Som Bill sa, vær utmerket for hverandre. M’kay? [Jay Barnes]

Fiction

Karanteneanrop

Soveromsveggene ristet av torden. Jeg rullet over for å sjekke tiden, men telefonen min hadde falt av sengen. TV-en var fortsatt på. Jeg hadde sovnet midt i et show igjen, som jeg alltid gjør. Jeg lå i sengen og hørte regnet falle på taket. Lyden var fascinerende. Hvilken dag var det?

 

zin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *