Shelter Projects: Ashley Crooks-Allen, «Skjermet på plass»

Willson Center for Humanities and Arts, i samarbeid med UGA Graduate School, UGA Arts Council, Franklin College of Arts and Sciences og Flagpole Magazine, har tildelt 34 mikrostipendiater i sitt Shelter Projects-program. Stipendene på $ 500 støtter avgangsstudenter og samfunnsbaserte kunstnere og utøvere i etableringen av delbare refleksjoner over deres erfaring med den nåværende pandemien gjennom kunst og humaniora.

Kunstnererklæring av Ashley Crooks-Allen: «Sheltered in Place» er et muntlig ordprosjekt som kommer ut av min erfaring med krise. Den forsøker å fange isolasjon, sorg, helbredelse, etc. på en måte som jeg håper folk kan koble seg til. Jeg har alltid vært besatt av fortellinger, spesielt muntlige fortellinger (noe som er tydelig i den elektroniske iterasjonen av prosjektet mitt). Jeg tror fortellinger er det som forbinder oss; i historiefortelling forholder vi oss til hverandre og finner felles grunn. Jeg tror arbeidet mitt setter seg fore å humanisere emner, for å krympe ting fra makro til mikro. Det er to dikt som vises i prosjektet med en alternativ tittel, og jeg tror dette skjedde (ikke bare fordi jeg er ubesluttsom) fordi det er en dualitet i disse stykkene som holder dem i dette liminale rommet av både sikkerhet / fare for isolasjon eller glede og sorg. Dette prosjektet handler ikke bare om pandemien, men også den pågående kampen for retten til liv og frigjøring for svarte mennesker, og også mental helse, men til syvende og sist handler det om å fortsette å eksistere, på en eller annen måte, på en eller annen måte.

Ashley Crooks-Allen: Jeg jobber for tiden med en kvalitativ studie av hvordan Afro-Latinx-folk bruker sosiale medier til å fremsetter identitetskrav i forhold til Black Lives Matter Movement. Jeg analyserer innholdet på sosiale medier, i tillegg til å intervjue brukere av sosiale medier eksternt om BLM-bevegelsen og deres identitet.

Flagpole: Hvilken rolle har skriving av poesi tjent i ditt personlige liv under karantene?

Poesi var et nødvendig utløp for meg under karantenen. Det meste vil sannsynligvis aldri se dagens lys igjen, men skriving har alltid vært veldig katartisk for meg. Jeg opplevde overveldende angst en stund under karantenen, og skriving var en av måtene jeg bidro til å lindre det på.

Flaggstang: Jeg er nysgjerrig på å vite mer om følelsene dine bak diktet «Hjem». Har forholdet ditt til ditt fysiske hjem eller større samfunn endret seg siden pandemien begynte? Hvordan påvirker ditt akademiske fokus på svart innvandreridentitet dine egne ideer om identitet, følelse av tilhørighet eller begrepet hjem?

AC: «Home» er et nysgjerrig stykke på egen hånd som kom ut av min daglige rutine med hunden min, Huey (oppkalt etter Huey P. Newton). Våre turer er en tid jeg noen ganger bruker på å reflektere, og på et tidspunkt begynte den hørbare repetisjonen av ordet Hjem å bære vekt for meg utover mitt forsøk på å imbue dette ordet med en betydning for hunden min. Dette diktet gir mening når jeg vurderer et par av mine andre dikt som også tar for seg temaet hjem, «Spørsmål for min innvandrermor» og «Sankofa». Med innvandrerforeldre fra Costa Rica, men bosatt i Irvington, gjorde NJ ideen om å hjem litt komplisert fra starten. Men mine foreldres murhus, ofte forvekslet med en tilfeldig kirke midt i kvartalet vårt, ble mindre hjemme da jeg flyttet inn i voksen alder. En stund tenkte jeg på hjemmet som huset min søster og hennes familie eier fordi det var der jeg tilbrakte ferien. Det var der jeg følte mest kjærlighet, men da jeg begynte å tenke dypere om diaspora som forandret seg igjen.

Med pandemien ble sikkerheten veldig viktig for meg. Jeg lærer å tenke på hjemmet som et sted for stabilitet som jeg kaller mitt eget. Hjemme ligger Huey på sofaen. Hjemme er hvor min Angela Davis gallerivegg, portretter av fotograf Keon Vines, og collage malerier av Amber Coleman inspirere meg. Det er der Wi-Fi-navnet er BlackLivesMatter. Takket være pandemien er hjemmet der jeg jobber, men enda viktigere, det er der jeg hviler. Jeg tok for gitt plassene og samfunnene der jeg kunne sørge og hvile i kjølvannet av tidligere drap på svarte mennesker. Jeg husker tydelig en tid i undergrad hvor jeg dro min nummen kropp til Emory Black Student Union bare for å holde plass med folk som kunne føle det jeg følte. Så sørget pandemien isolert sett over den nye normen.

Mitt faglige fokus påvirker mine egne ideer om identitet og hjem fordi ved å bruke kvalitative metoder for å studere samfunn som jeg er medlem av, får jeg også en følelse av tilknytning til og stolthet for disse samfunnene. Jeg får minne folk på at Afro-Latinx-samfunnet er studieverdig. Vi er viktige. Vi betyr noe. Jeg føler en plikt til å rette opp slettingen av lokalsamfunnene mine.

 

zin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *